BehovsBoMetoden


BehovsBoMetoden och BehovsBoBoxen

BehovsBoBoxen består av en prototyp byggd med  Raspberry Pi enkortsdator som mäter temperaturen i villan och styr golvvärme och värmepump enligt BehovsBoMetoden.
I webkameran här ser ni BehovsBoBoxen 2019 som kan byggas av komponenterna som kan köpas enligt länken till Github.
BehovsBoBoxen 2020 är under konstruktion och kommer bestå av Thread certifierade komponenter med realtidskoppling till husets elmätare.
Camera Image
BehovsBoMetoden innebär att man gör ett avtal med sin elleverantör om att köpa el med koppling till NordPools timspotpris. BehovsBoBoxen hämtar morgondagens timspotpriser på NordPools ftp-server klockan 16 dagen innan och styr sedan effektuttaget till timmar med lågt elpris.

Fördelen med BehovsBoBoxen jämfört med andra liknande system är att all kod och hårdvara är öppen och att alla kan hjälpa till att utveckla koden.

Dessutom är den billigare än att köpa ett styrsystem från en etablerad tillverkare. För 2500kr kan ni bygga ett styrsystem som har smartare funktioner än andra system som kanske kostar 15000kr!
För att testa BehovsBoBoxen kan ni surfa in på länken till höger med en smart mobil telefon och ändra temperaturerna mm och samtidigt titta på webkameran på denna sida.
Vi har uppdaterat koden men ännu inte lagt ut den på Github, vill ni prova senaste mjukvaran så får ni kontakta oss.